Szeretnék jobban odafigyelni az alkalmazottakra

Tudom, hogy amikor ott vagyok, akkor minden rendben megy. De amint kiteszem a lábam az étteremből, gyakran visszahallom, hogy a vendégek kisebb adagot kapnak, vagy hogy a pincér rosszul számol. Cetlire írt számokból tényleg nehéz eldönteni, hogy mi is volt tételesen a fogyasztás ?!

Standolás gyorsabban, de legalább pontosabban

Leltározni muszáj legalább havonta egyszer. A legdrágább italok pedig olyan üvegbe vannak, melyeket képtelenség italstandolóval lemérni. Amúgy is lassan megy a leltár, akkor még ezeket öntögetni kell, a Brandy meg csak fogy.

NEM felhő alapú szoftver

A saját adatai a saját számítógépén illetve hálózatán tárolódik, nem egy sokadik szolgáltató távoli számítógépén. Ha a hardver rendben van nem kell adatvesztéstől tartani. A szoftver működik internet nélkül is, azaz épp olyan gyorsan megy az eladás akkor is ha akadozik az internet.

Még jó hogy vannak visszajáró vendégek

Sok kedves vendégünk rendszeresen látogat minket, ami egy fix bevételt jelent havonta, szeretném valamilyen kedvezménnyel meghálálni ezt nekik. De honnan tudom, hogy tényleg csak ők kapnak kedvezményt és nem az alkalmazottaim barátai, ismerősei ?!

HITEL NINCS, hirdeti egy tábla fennhangon

Vagy talán mégis van ? Nem szeretem a hitelre fogyasztókat, soha nem adják meg a tartozást. Régen legalábbis ez volt a tapasztalatom. De többször hallom, hogy máshol néhány jól fogyasztó vendég mégis kap hitelt. Talán működhetne ez nálunk is, na persze nem fejbe tartva vagy cetlikre írva, hanem pontosan nyilvántartva úgy, hogy a vendég több részletben is tudjon fizetni...

Mit kezdjek a pangó időszakokkal ?

A kevésbé forgalmas időszakokat fellendíthetném, ha néhány ételt kedvezményesen adnék. Talán a beragad készletekből menüt lehetne főzni. Egy zenés rendezvényen meg úgyis felárral dolgozunk. Kár hogy mindez manuálisan nem kivitelezhető.

Kedvezmények termékcsoportokra

De jó volna egyetlen gombnyomásra kedvezményt adni, de úgy hogy az ételekre csak 10%-ot az italokra viszont akár többet is. De ne kelljen ehhez 2 számlát nyomtatni meg bontogatni. Ha úgy érzi csak kedvezményekkel tudja megfogni a vendégeit akkor erre is mód nyílik a szoftverben.

Felszolgálók munkájának egyszerűsítése

Ha a rendelésért nem kéne folyton a konyhába menni, hanem távolról lehetne elküldeni, az egyedi kívánságokkal együtt, sokkal kevesebb futkosással járna, és a vendég is gyorsabban megkapná az ételt. A gyakran változó étlap tételeit, az új alkalmazott is könnyen megrendelhetné.

Távoli kapcsolat az üzlettel

Tulajdonos vagyok és nem kívánok mindig bemenni az étterembe csak azért, hogy lássam a heti forgalmakat vagy a készletet. Néha meg az üzletvezetőm körmére kell nézzek a kiadások miatt. A legjobb lenne, ha ezeket távolról, saját laptopomról is megtudnám tenni...

Tudta, hogy van erre egy teljesen automatizált rendszer ?

Képzelje el milyen az, mikor már nem az adminisztrációval és számolgatással megy el az idő. Amikor már nem kell mindig bent lenni azért, hogy minden jól működjön. Elég csak időnként ellenőrizni, hogy a felszolgáló tényleg beütötte-e az asztalnál ülő vendég rendelését. Esetleg néhány tételt kiválasztva összehasonlítani az elméleti készletet a ténylegessel. A rabszolga munkát meg végezze más, mondjuk egy gép. Miért ne tölthetné az idejét hasznosabb dolgokkal, melyek pénzt hoznak a konyhára: rendezvények szervezése, új ételek megalkotása, vagy épp jobb beszerzési források felkutatása. Persze pihenhetne is ?!

Éttermet vezet ? Pizzériája van ? Kiskereskedő ? Szállodát irányít ? Discot üzemeltet ?