fbpx

A Tátra Sóbarlang sóterápia kezelése az alábbi betegségekre hat kedvezően: Ekcéma, Megfázás, Allergia, Torokgyulladás, Enyhe asztma, Hangszálgyulladás, Hörghurut, Stressz, Középfülgyulladás, Szénanátha, Tüdőgyulladás, Krónikus asztma, COPD, Dohányzás, Krupp, Légcsőgyulladás, Mandulagyulladás, Cisztás fibrózis.

Tudja milyen a hatékony sóterápia?

Ismerje meg a Tátra Sóbarlang titkát!

A Tátra Sóbarlang által alkalmazott, az országban egyedülálló lézerrel szabályozott száraz sóterápia hatékonyságáról több mint 4000 páciensen számos intézményben végzett vizsgálat alapján azt mondhatjuk, hogy a légúti megbetegedések kiegészítő terápiájában rendkívül hatékony. Asztma, COPD esetén a páciensek klinikai tünetei a betegek 82 %-ánál javulást mutattak. Az allergia esetében a javulás mértéke a 74 % volt.

A só gyógyító erejének használata évezredes hagyományra tekint vissza.

Imothep egyiptomi orvostól ie. 3000-ből származik az első orvosi feljegyzés, ami a só gyulladáscsökkentő hatásának gyógyászati alkalmazásáról ad tájékoztatást.

Hippokrates, minden orvos attya is írt a sóterápia hatásáról, nagy jelentőséget tulajdonított a só gyulladáscsökkentő, vérzéscsillapító tulajdonságának és gyógyító erejének.

A sóterápia szó, a görög halos – só szóból származik. Ez egy modern módszer, ami a sóbányák természetes mikroklímáját utánozza.

A száraz sóaerozolt egy speciális készülék – a sógenerátor – állítja elő, ami finom porrá őrli a sót, majd a száraz sóaeroszolt kifújja a helyiségbe.

A Tátra Sóbarlang  száraz sóaerozollal dúsított levegője úgy hat a tüdőre, mint egy megfelelően kiválasztott fogkefe a fogunkra, ami hatékonyan és biztonságosan tisztítja meg a tüdőt az ott lerakódott szennyeződésektől, hulladék anyagoktól, allergénektől és a felesleges nyálkától.

A sóterápia ezen mechanizmusa javítja a mikrocirkulációt, egyesíti az antibakteriális, gyulladáscsökkentő hatások előnyeit, és csökkenti a vizenyős duzzanatokat, mindezzel támogatja a megfelelő légzést ezzel pedig a sejtek oxigénellátását.

Tátra Sóbarlang nyitvatartása:

 Hétfő – Péntek

     10:00 – 19:00

              Szombat 10 – 14
Vasárnap      Zárva

Tátra Sóbarlang címe

 

1136 Budapest, Tátra utca 31.

06 1/7 88 6676

 

VENDÉGEINK VÉLEMÉNYE

“Kisfiamnak arcüreggyulladása volt. A Tátra Sóbarlang sóterápia kezelését javasolta a fül-, orr-, gégész.  Azt tapasztaltuk, hogy a sóterápia hatására sokkal gyorsabban gyógyult. Két hét alatt rendbe jött. Azóta nem is volt beteg, mert minden évben részt veszünk megelőző kezelésen.”

Mackovic Andrea

“Kedves Sóbarlang munkatársak!

Visszatérő ekcémám a 8. sóterápia után teljesen elmúlt! Köszönöm!”

Bodnár Júlia

Kedves Tátra Sóbarlang Munkatársak!

Felső légúti betegségem miatt a háziorvosom javaslatára kerestem interneten lakásomhoz közeli sóbarlangot. Nagy szerencsémre Önöket találtam, hamar meggyógyultam, amit ezúton is köszönök. Azóta is rendszeresen vásárolok bérletet és amikor nyugalomra, felüdülésre vágyok, eljövök. Öt unokám van, őket is sűrűn elhozom a sóbarlang csodás hatással van rájuk is. Ma is az egyikükkel voltam, aki hurutosan köhög, de tudom a sóterápia hatásától hétvégére rendbe jön majd. Egyik nap férjem panaszkodott, hogy izom és ízületi fájdalmai vannak. Gondoltam kezdődő infulenza lehet. Eljött sóterápia kezelésre és rögtön megszűntek a panaszai, így nem alakult ki betegség.
Mindenkinek ajánlom, jöjjön el, az egészséges tüdőt is át kell szellőztetni.

Thuránszky Péterné

ORVOSI VÉLEMÉNYEK

„A Tüdőgyógyász Szakmai Kollégium támogatja a száraz sóterápia kiegészítő eljárásként történő alkalmazását krónikus alsó légúti betegségek kezelésében.”

Dr. Böszörményi Nagy György, elnök, Tüdőgyógyász Szakmai Kollégium

A sóterápiának sok fajtája van, azonban ezek közül a legjobb mindenképpen a lézerrel szabályozott száraz sóterápia.

Az egészségügyi száraz sóterápia esetében nagy tisztaságú sókristályokat egyedülállóan apró méretűre porítják, ezt az emberek kúraszerűen belélegzik. A részecskék, apró méretük miatt, egészen a léghólyagocskáig lejutnak a tüdőben, így ott a gyulladás mértékét tudják csökkenteni és mivel a só nedvességet szív magába, a csillószőrök a mozgását könnyebbé teszi. Ha a csillószőrök könnyebben mozognak, akkor sokkal könnyebben és gyorsabban ki tudják juttatni a légszennyező anyagokat is és az allergéneket is. Ezt a kezelést jótékony élettani hatásai miatt egészséges emberek is nyugodtan végezhetik, ártalmas hatása, mellékhatása nincs.”

Dr. Endre László, allergológus, c. egyetemi docens, Vasútegészségügyi Központ, Budapest

„Az egészségügyi száraz sóterápia hatásos eljárás prevencióban és különböző fül-orr-gégészeti rhinológiai megbetegedések rehabilitációs kezeléseiben.”

Prof. Dr. Répássy Gábor, elnök, Fül-Orr-Gégészeti Szakmai Kollégium

Mi az allergia, mit tehetünk az allergia tünetei ellen

Az allergia a 21. században népbetegség: a fiatalok és a gyermekek között gyakoribb, mint idősebb korban, sjnos egyre többen reagálnak fokozott érzékenységgel különböző ártalmatlan anyagokra, mint a virágpor, háziporatka, állati szőr, stb. a kérdés mindig az, hogy mit tehetünk az allergia tünetei ellen. Az allergiások csaknem fele a parlagfű virágporára érzékeny, melynek virágzása augusztus végére […]

HOGY KÉSZÍTSÜK FEL SZÜLEINKET, NAGYSZÜLEINKET A COVID OLTÁSRA?

  Hamarosan elindul hazánkban is a COVID fertőzés elleni védőoltás széles körű, lakossági beadása, mi az amit tehetünk, hogy készítsük fel szüleinket COVID oltásra? Fontos, hogy regisztráljanak a megfelelő holnapon: https://vakcinainfo.gov.hu/, vagy küldjék vissza az erre vonatkozó válaszborítékot. Mit tehetünk az ügyintézés gyorsítása érdekében? Töltsük ki, irassuk alá a beleegyező nyilatkozatot és mindenképpen vigyük magunkkal […]

COVID fertőzés után – Mit tehetünk a koronavírus szövődményei ellen?

A koronavírus-fertőzésen a világban több mint 82 millió ember esett át. A gyógyulási arány 97 %, sajnos vannak akiknél a felépülés hosszabb időt vesz igénybe a tünetek nehezen múlnak, hetekig fennmaradnak. Ilyenkor felmerül a kérdés, hogy mit tehetünk a koronavírus szövődményei ellen. A hazai egészségügyi tapasztalatok is azt mutatják, hogy a közel 300 ezer fertőzésen […]